ÜDVÖZÖLJÜK AZ
ANDRÁSSY GYULA SZAKKÖZÉPISKOLA

CENTENÁRIUMI HONLAPJÁN!

CENTENÁRIUMI HÍREK

2013. március 22.

 

MEGHÍVÓ

AZ ANDRÁSSY GYULA SZAKKÖZÉPISKOLA

CENTENÁRIUMI ÉVZÁRÓJÁRA

 

2013. május 4. 14.00

 

Hely: Andrássy Gyula Szakközépiskola díszterme

Program: műsor, ebéd, baráti beszélgetés

 

Kérjük, hogy részvételi szándékát legkésőbb 2013. április 22-ig jelezze az alábbi címen: 3530 Miskolc, Soltész Nagy Kálmán u. 10.
Telefon: 46/412-444
e-mail: titkarsag@agysz-miskolc.hu

 

REGISZTRÁCIÓ NÉLKÜL RÉSZVÉTELÉT NEM TUDJUK BIZTOSÍTANI!

 

2012. október 10.

 

Dr. HOFFMANN RÓZSA OKTATÁSÉRT FELELŐS ÁLLAMTITKÁR

KÖSZÖNTŐJE

A MISKOLCI ANDRÁSSY GYULA SZAKKÖZÉPISKOLA FENNÁLLÁSÁNAK 100. ÉVFORDULÓJÁRA

 A köszöntő - letölthető itt >>>

 

2012. december 10.

"ANDRÁSSY 100"

Jubileumi Matematika Tanulmányi Verseny

 

A verseny végerdeménye megtekinthető itt...

2012. október 12-13.

"ANDRÁSSY 100"
Nemzetközi Partnerkapcsolatok Konferencia

INCONET Leonardo da Vinci Partnerségi Pályázat Nyitókonferenciája

 

 

A konferencia eseményei megtekinthető itt >>>

2012. október 03.

 

Versenyfelhívás "ANDRÁSSY 100" Jubileumi Matematika Tanulmányi Versenyre

 

Az Andrássy Gyula Szakközépiskola matematika tanulmányi versenyt hirdet a 2012/2013. tanévben a megyei szakközépiskolák számára "Andrássy 100" Jubileumi Matematika Tanulmányi Verseny címmel. A verseny két kategóriában kerül kiírásra: 9-10., illetve 11-12. évfolyam számára. A verseny lebonyolítása két fordulóban történik. Az első levelező forduló. A döntőre az első fordulóban legjobban szereplő 20-20 tanulót hívjuk meg iskolánkba.

A versenyre történő jelentkezés a csatolt feladatsorok megoldásának beküldésével történik. A feladatsorokat postai levél vagy e-mail formájában várjuk az alábbi címre: Andrássy Gyula Szakközépiskola 3530 Miskolc, Soltész N. K. utca 10. vagy: kagi@agymk.sulinet.hu

A borítékra illetve az e-mail tárgyaként "ANDRÁSSY 100" Matematika megjelölést írják rá!
A feladatsorok beküldésének határideje: 2012. október 24.
A döntőbe jutott tanulókat e-mail-ben értesítjük, így a beküldött feladatsoron a versenyző nevét, évfolyamát, iskoláját és e-mail címét is kérjük feltüntetni!

A döntőn résztvevő tanulóknak egy feladatsort kell megoldaniuk.
A döntő időpontja: 2012. december 10. 10:00.
Helyszíne: Andrássy Gyula Szakközépiskola, Miskolc
Minden jelentkezőnek jó munkát, eredményes feladatmegoldást kívánunk!

 

Kovács János
igazgató

A feladatsor - letölthető itt >>>

2012. szeptember 17.

 

Felhívás!

 

Tisztelettel kérem a 2012. október 13-i Centenáriumi Gálánkon részt venni kívánó volt diákjainkat, hogy meghívó/belépő igényüket legkésőbb 2012. október 5-ig jelezzék az Andrássy Gyula Szakközépiskola titkárságán:

 

Telefon: 46/412-444
E-mail: titkarsag@agyszk-miskolc.hu

 

A Centenáriumi Gála helye, időpontja:

Művészetek Háza, 3525 Miskolc, Rákóczi u. 5.

2012. október 13. 15,00 óra

A meghívó ingyenes. A gálaműsoron csak meghívóval lehet részt venni!

 

Kovács János
igazgató

2012. szeptember 14.

 

"ANDRÁSSY 100" Centenáriumi Kispályás Labdarúgó Torna

 

A miskolci Andrássy Gyula Szakközépiskola száz éves fennállásának évfordulója alkalmából kispályás labdarúgó tornát szervez.

 

Időpont: 2012. szeptember 18. (kedd)

Helyszín: az Andrássy Gyula Szakközépiskola sportudvara

Résztvevők:

  • Bláthy Ottó Villamosipari Szakközépiskola
  • Fáy András Görögkatolikus Közgazdasági Szakközépiskola
  • Kandó Kálmán Szakközépiskola
  • Zrinyi Ilona Gimnázium
  • Andrássy Gyula Szakközépiskola

 

további információ - letölthető itt >>>

2012. szeptember 1.

TANÉVNYITÓ

Kovács János igazgató úr köszöntője és tanévnyitó beszéde

 

Tisztelt Képviselő Asszony, Polgármester Úr, Igazgató Úr, Alpolgármester Úr, Főosztályvezető Úr, Osztályvezető és Képzési Csoportvezető Asszony!

Szeretettel köszöntöm Önöket az Andrássy Gyula Szakközépiskola történetének kimagasló évfordulóján, a 100. tanévnyitón. Köszönöm egész iskolai közösségünk nevében, hogy megtisztelnek jelenlétükkel és osztoznak örömünkben. S bízom benne, hogy a tanév során ránk váró ünnepi alkalmak közé az értékteremtő és jövőépítő együttműködés, közös munka folyamata fog beépülni. Arra kérem Önöket, mint hivatásuk kiemelkedő képviselőit, hogy vigyék hírét iskolánknak, diákjaink, kollégáink évszázada tartó folyamatos alkotó tevékenységének.

Tisztelt Hölgyeim és Uraim! Kedves Diákjaink!

Szeretettel köszöntök minden kedves megjelentet a 2012/2013-as tanév megnyitóján a 100 éves Andrássy Gyula Szakközépiskolában. A jeles évforduló bizonyára az iskola mostani diákja és munkatársai számára egyaránt jelent örömet és kihívást, s egyúttal késztetést a megújulásra. Az előző tanév szép tanulmányi és sportsikerei ehhez kellő alapot adnak. Régi-új iskolánk soha nem látott számú új diákot fogad falai közé a centenáriuma évében: 5 kilencedikes és 4 1/13-os osztályban több mint 300 tanuló lesz andrássys. Az iskolaválasztásban kifejeződő bizalmuknak intézményünk az emberi és a tárgyi feltételek fejlesztésével kíván megfelelni. Ezek közül a legfontosabb a tavaly szerződéses formát öltött hosszú tavú partnerség a Robert Bosch Energy and Body System és a Robert Bosch Power Tools között, amelynek eredményeként most 2 "Bosch-osztály" kezdi meg tanulmányait: a 9. B gépész és az 1/9. G gyártósori gépbeállító osztály. A másik fontos változás az emberi erőforrások fejlesztését jelenti: 6 új kolléga kezdett munkához az elmúlt napokban: 2 gépész szakmai elméleti tanár (Farkas Krisztián és Újvárosi Sándor); 2 informatikus tanár (Farkas Zoltán és Füvesi Gábor); 1 forgácsoló-lakatos szakoktató (volt diákunk: Csóka János) és 1 matematika-informatika szakos tanárnő (Fedor Edina). Kérek mindenkit, fogadják őket szeretettel és segítséggel.

S végezetül örvendetes, rég várt változás áll be az épület esztétikai és komfort feltételeiben is: az elmúlt hetekben megújultak az 1950-es években kialakított mosdók, s október végéig az utoljára 1977-ben renovált homlokzat is fel lesz újítva. A felújítási munkák pénzügyi hátterének biztosításáért ezúton mondok köszönetet fenntartónk, Miskolc Megyei Jogú Város polgármesterének, Dr. Kriza Ákosnak, és városunk jelenlévő többi vezetőjének. Két új, szép és korszerű szaktanterem kialakítására is sor került a nyáron. Az első a "Bosch tanterem" - a volt 252-es terem - amely a Bosch Miskolc teljes körű finanszírozásával lett kialakítva. Ezért iskolai közösségünk nevében Mang igazgató úrnak mondok köszönetet. Másik új szaktantermünk a taniroda, amelyet a tavalyi szakképzési támogatásból fedezve tudtunk teljesen felújítani: ezért a bennünket támogató több mint 20 gazdasági szervezetet illeti a köszönet - amelyek közül a legnagylekűbb támogatónk a Bosch Miskolc 2 gyára volt. Köszönet érte!

Tisztelt vendégeink, hölgyeim és uraim! Az elmúlt tanév kedvező változásai alapot adtak a hosszú távú és eredményes fejlődéshez iskolánk számára. Én - ismerve kollégáimat és diákjainkat, megtapasztalva a fenntartói és a gazdasági képzési partnereink segítségét, - bízom benne, hogy iskolánk történetének második évszázadát a centenáriumi tanévben a tartós, értékteremtő nevelő-oktató munka sikereivel teszi emlékezetessé. Ehhez kívánok minden diákunknak, kollégánknak és munkatársunk jó egészséget s kitartást. Az Andrássy Gyula Szakközépiskola centenáriumi tanévét ezennel megnyitom!

 

Kovács János igazgató úr köszöntője és tanévnyitó beszéde letölthető itt >>>

Csöbör Katalin képviselő asszony köszöntője letölthető itt >>>

Dr. Kriza Ákos polgármester úr ünnepi beszéde letölthető itt >>>

Uwe Mang igazgató úr beszéde (Bosch) magyar letölthető itt >>>

Uwe Mang igazgató úr beszéde (Bosch) angol letölthető itt >>>

2012. február 01.

FELHÍVÁS ÖREG-DIÁKJAINKHOZ!

Szárnyra bocsátó iskolánk, a régi "Gépipari", mai Andrássy a 2012-2013-as tanévben ünnepli alapításának 100. évfordulóját.

Erre az ünnepi alkalomra az iskola jelenlegi vezetése, munkatársai és diákjai az egész tanévre kiterjedő rendezvénysorozattal készül, hogy emlékezetessé tegye ezt a nagy jelentőségű évfordulót.

Szeretnénk, ha az ünneplésben részt venne mindenki, aki szellemi otthonaként gondol az intézményre, s a jubileum alkalmat adna a régi emlékek felidézése mellett a régi és új kapcsolatok megerősítésére, létrehozására. Ennek érdekében hívunk és várunk mindenkit, aki osztozni akar közös örömünkben.

A centenáriumi ünneplés, a találkozások hírei iskolánk honlapján találhatók meg február elejétől kezdve folyamatosan következő címeken:

http://agysz-miskolc.hu

Aki anyagilag is támogatni kívánja a centenárium megünneplését, az iskolánk alapítványa számlájára fizetheti be hozzájárulását. ("A Gépipari Technikusképzésért Alapítvány": 11734004-20360461) Az utalás közlemény rovatában kérjük feltüntetni, hogy az összeggel a centenárium rendezvényeit támogatják. Az alapítvány közhasznú alapítvány, a befizetett összeg leírható az adóalapból.

A 100. évfordulóra évkönyvet adunk ki és emléktárgyak is forgalomba kerülnek. Az ezekkel kapcsolatos információk szintén a honlapunkon találhatók meg.

Bízunk benne, hogy a kivételes ünnepi alkalom megerősíti és sikeressé teszi a nagy iskolai közösséget és ezzel a megújult erővel lépünk be fennállásunk második évszázadába megőrizve az alapítás korának indulójában megnyilvánuló önbizalmat, tetterőt:

"Nincsen a világnak, mégolyan diákja,
Mint a miskolci gépiparista."

 

Kovács János
igazgató

Dr. Barkóczi István
A Gépipari Technikusképzésért Alapítvány Kuratóriumának elnöke

2012. április 03.

KEDVES ÖREGDIÁKOK!

 

TÖBBEN IS MEGKERESTETEK EMAILBEN (takinfo.taki@freemail.hu), HOGY SZERETNÉTEK (CENTENÁRIUM) ANYAGI TÁMOGATÁST ADNI ISKOLÁNKNAK. AZ ISKOLÁNK HONLAPJÁNAK NEVE ÉS EMAIL CÍME NEMRÉGEN MEGVÁLTOZOTT! A JELENLEGI ELÉRHETŐSÉGEK:

WEB: www.agysz-miskolc.hu

EMAIL: titkarsag@agysz-miskolc.hu

IGAZGATÓ: KOVÁCS JÁNOS EMAIL: kovacs@agysz-miskolc.hu

A TÁMOGATÁSOKKAL KAPCSOLATOS EMAILETEKET A FENTI CÍMEKRE KÜLDJÉTEK!

(Kedves "ÖREGDIÁKOK", tabló vagy osztályképeket továbbra is a takinfo.taki@freemail.hu címre küldhettek!)

Takács István (takinfo-taki.hu)
honlapfelelős

 

2012. február 01.

FELHÍVÁS AZ ANDRÁSSY GYULA SZAKKÖZÉPISKOLA DIÁKJAIHOZ ÉS SZÜLEIKHEZ !

Kedves Diákok, Szülők!

A következő, 2012/2013-as tanév iskolánk centenáriumi éve lesz.

Az iskola fennállásának 100. évfordulóját méltóképpen, sokszínű programmal kívánjuk emlékezetessé tenni. A részletes programot a 2012 júniusában megjelenő programfüzet, illetve az iskolai honlap fogja bemutatni.

A jubileumi tanév során különféle megvásárolható emléktárgyak (sapka, nyakkendő, sál, jelvény, póló) is utalnak a tanév, egyedi, különleges voltára. Ezek 2012. május - szeptember közötti időszakban kerülnek forgalomba s a menza-ügyintézőnél lesznek megvásárolhatók.

Ezen túlmenően - a centenáriumi programok megvalósítása érdekében - kérjük diákjaink és szüleik anyagi támogatását is. A támogatás egyik formája támogatójegy vásárlása, amely 2000 Ft-ért vásárolható meg. A jegyből több darab is vásárolható. Aki legalább egy támogatójegyet vásárol, az ajándékba megkapja az iskola jubileumi jelvényét, illetve a később forgalomba kerülő ajándéktárgyak közül egyet féláron vásárolhat meg. A támogatójegyet a jelenlegi tanév diákjai az osztályfőnökük közreműködésével vehetnek. Az igénylés időszaka: 2012. 02. 06. - 2012. 03. 31. A jegyek ára az igénylés alkalmával fizetendő be. A jubileumi jelvényt a támogatóink május második felében kapják meg.

Támogatójegyet a korábban végzett diákjaink is vásárolhatnak, igényüket az iskola titkárságán jelezhetik.

Az iskola és az iskolai alapítvány nevében köszönjük a centenárium támogatását:

 

Kovács János
igazgató

Dr. Barkóczi István
"A Gépipari Technikusképzésért Alapítvány" elnöke

Az oldalt megtekintette 2012. március 31. --- 15888

    
AZ OLDALT KÉSZÍTETTE: TAKINFO-TAKI.HU EMAIL:TAKINFO.TAKI@FREEMAIL.HU